Kirketeltet

    Kirketeltet
    Kirketeltet er en døgnåben ”oase” der ligger på Ungdomscampen. Den ligger i bæltet mellem Ny Nibevej og Skalskoven. Lige i brændpunktet mellem store telt og teltpladsen. I kirketeltet er der åbent døgnet rundt. Teltet er altid bemandet af hhv. 1 præst og 3-5 frivillige alt afhængig af, hvor meget belastning der er.

     

    I kirketeltet kan de unge slippe den hektiske festival stemning for en stund. Der er plads til at sidde og slappe af, spille et spil, lade sine egne batterier op - også mobilens batterier. Der er mulighed for at få en snak både med en præst og de frivillige. For det meste om småt, men også til tider om stort, f.eks. hvis man af forskellige årsager er ked af det og har brug for trøst.

     

    Der er altid et stykke kage, et glas saft, vand eller en kop kaffe, hvis man har lyst (og det er er der mange, der har😊)

     

    Vi har typisk travlt om aftenen og om natten – men der kan lige så vel være travlt.

     

    Frivillige

    Vi vil helst have frivillige, der er modne og rolige. Man er velkommen fra man er 25 år. Langt største delen af de frivillige er 50+.

     

    Opgaver

    Opgaverne består for de frivilliges vedkommende i at snakke med de unge (hvis de har lyst), lave kaffe, fylde vandkander, skære kage og holde teltet hyggeligt.

     

    Arbejdstider

    Teltet er som sagt døgnåbent. Vi kører 4 skift á 6 timer: Vagterne ligger på følgende tidspunkter,

     kl.00.00 – 06.00.

    1. 06.00- 12.00
    2. 12.00 – 18.00

    Kl. 18.00 – 23.59

    Kommunikation
    Vi kommunikerer udelukkende med vores frivillige via Databasen. De frivillige skaffes primært via Folkekirkens bagland – menighedsrådene, samt mund til mund.

    Sammenholdet
    Vi har erfaring for at vores frivillige hænger ved i mange år. En gang om året holder vi en frivilligfest sammen med de frivillige i folkekirkens hus.

    Man kan godt få vagt med en ven, men det er ikke noget vi opfordrer til. Vi har flere gange har oplevet, at hvis den ene ven melder afbud, så gør den anden det også. Også selvom man er fyldt 40.

     

    • Hvordan motiverer I jeres frivillige?   

    Vi finder i overvejende grad vores frivillige blandt præste-kolleger, der har særlig interesse for børn og unge og som i anden sammenhæng har kendskab til lejrlivet ofte fra kirkelig sammenhæng.

    Jeg ved, at Aalborg Stift har reklameret for Folkekirken på Festival overfor unge præster, der bliver ansat i stiftet og foreslået det som en god afveksling i det almindelige præstearbejde. Dette har været en god hjælp til rekruttering af præster.

     

    • Hvordan kommunikerer I med jeres frivillige?

    Vi kommunikerer med mails. Der udsendes en mail til alle præsterne i Aalborg Stift og desuden alle præster i Vesthimmerland. Vi får opdaterede maillister over præsterne fra henholdsvis Aalborg Stift og Viborg Stift. Herved når vi ud til mange.

     

    • Hvordan er det sociale sammenhold?

    Vi holder informationsmøde for alle frivillige i tiden op til i Nibe Festivals lokaler med hyggeligt samvær.

    Vi hjælper hinanden og forsøger at imødekomme hinandens ønsker.

    Udover festivalens egen frivillighedsfest har der i januar måned været tilbud om frivillighedsfest i Folkekirken Hus.

     

    Kontaktoplysninger

    Teamleder er Tine Junker Dalgaard.

    Stedfortræder er Carsten Ullits Mortensen. Tlf. 25143997 og mail: carstenullitsortensen@gmail.com